Registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed |Se vores Certifikat

Klinik La Concordia

Cryoskin VS Coolsculpting

Cryoskin cryoslimming vs CoolSculpting – hvilken er bedst?

– Undersøgelse lavet af REJUV SAN DIEGO.

 

Cryoskin vs CoolSculpting – Hvilken er bedst?

Er du i god form, men bekymret over stædige områder på din krop, der ikke ser ud til at ændre sig, uanset hvor meget du træner? Nå, takket være en terapeutisk løsning kendt som kryoterapi, er du heldig! Almindeligt leveret gennem Cryoskin Cryoslimming og CoolSculpting teknikker, tilbyder disse to former for kryoterapi en effektiv metode til både at reducere udseendet af fedtlommer og tone kroppen.

De gør det ved at bruge kolde temperaturer til at fryse og dermed eliminere fedtceller. Men hvilken metode er mest effektiv, og hvad er de vigtigste forskelle mellem de to behandlinger? Læs videre for at finde ud af alt om Cryoskin Cryoslimming og CoolSculpting behandlinger.

Hvad er Cryoskin?

Oprindeligt udviklet i Frankrig, er Cryoskin & Cryotoning en paraplybetegnelse for eliminering af fedtceller gennem den koncentrerede anvendelse af kulde og varme, en proces kendt som apoptose (eller “programmeret celledød”). Behandlingen er ikke-invasiv, smertefri og bruger et stavlignende instrument, der glider hen over problemområder. Men der er faktisk tre forskellige Cryoskin behandlinger tilgængelige: CryoSlimming, CryoToning og Cryoskin ansigtsbehandlinger. Alle tre behandlinger bruger stort set den samme teknologi, forskellen ligger kun i, hvilken indstilling staven er programmeret til.

For det første fokuserer CryoSlimming på ét fedttabsområde af kroppen ad gangen og fungerer bedst på maven, lårene, armene og ryggen. I en standard CryoSlimming procedure påføres varme ved 40ºC på problemområdet i 2 minutter, efterfulgt af 12 minutters kulde ved -8ºC, og behandlingen varer typisk omkring 28 minutter. Tre til fem behandlinger pr. område anbefales for de bedste resultater, med behandlinger med to ugers mellemrum. Dette er den anbefalede tidsramme på grund af den tid, det tager for fedtceller at passere gennem lymfesystemet, hvor de til sidst udskilles fra kroppen gennem urinen. Denne proces er også kendt som cryolipolyse.

En anden form for Cryoskin behandling er CryoToning, som virker ved at nedkøle subkutant fedt, eller laget af fedt lige under huden. Når fedtet køles ned, udvider blodkarrene sig (kaldet vasodilation), og kollagenproduktionen stimuleres, hvilket nedbryder de fibre, der forårsager cellulite. CryoToning er mere effektiv til at stramme løs hud og reducere cellulite, samt til at reducere aldringstegn. Behandlingen varer typisk 20 minutter, og tre til fem behandlinger anbefales for de bedste resultater. I modsætning til CryoSlimming kan flere områder dog behandles i én session.

Den sidste form for Cryoskin behandling er Cryoskin ansigtsbehandling, og den kan betragtes som en slags ikke-kirurgisk ansigtsløftning. Specifikt designet til at stramme ansigt, hals og hage, stimulerer behandlingen kollagenproduktionen. Fine linjer og rynker reduceres, hudens tekstur forbedres, og porerstørrelse samt hudens elasticitet øges. Endnu bedre, der er ingen nedetid efter behandlingen. Tre til fem behandlinger anbefales for de bedste resultater.

Alle tre behandlinger er sikre for alle, undtagen dem med alvorlig Raynauds syndrom, de der lider af dårlig blodcirkulation, dem med alvorlig diabetes, kræftpatienter og gravide kvinder. Men det skal siges, at Cryoskin ikke er en vægttabsløsning. Det er bedst egnet til dem, der er i god form og ønsker subtilt at slanke, tone og eliminere problemområder på deres kroppe. Med andre ord bør Cryoskin ikke erstatte kost og motion.

Hvad er CoolSculpting?

CoolSculpting, en patenteret ikke-kirurgisk nedkølingsteknik, der bruges til at reducere fedt i udvalgte områder, er også baseret på den førnævnte videnskab om cryolipolyse. Det virker bedst på de indre og ydre lår, øvre og nedre mave, kærlighedshåndtag, arme, hage, ryg og under balderne. Det har også vist sig at reducere udseendet af cellulite på arme, balder og ben. Godkendt af FDA i 2012, er det en ikke-invasiv procedure, der ikke kræver bedøvelse, nåle eller indsnit, og det varer typisk en til tre timer.

Så hvordan fungerer en CoolSculpting behandling? En uddannet sundhedsudbyder vil bruge et specielt designet håndholdt apparat til at behandle de målrettede områder. En gelpude og applikator påføres, og kontrolleret nedkøling leveres til det ønskede fedtområde. I modsætning til Cryoskin staven forbliver apparatet stationært under proceduren. Selvom smerten generelt er minimal, kan der opstå følelser af prikken, stikken, klemmen, træk, ømhed eller kramper under proceduren. Restitutionstiden er minimal, og normale aktiviteter kan genoptages straks efter proceduren. Bedst af alt, der er en 20-80% fedtreduktion i det behandlede område efter CoolSculpting behandlingen, men disse resultater kan ikke være synlige i op til tre uger.

Nogle midlertidige bivirkninger efter behandlingen inkluderer hævelse, blå mærker, rødme, ømhed, kramper og følsomhed i det behandlede område. Ligesom Cryoskin er CoolSculpting ikke en vægttabsløsning, men en effektiv metode til at eliminere kropsbuler hos dem, der allerede er tæt på deres idealvægt. Det anbefales ikke til personer med en historie med Raynauds sygdom, dem med alvorlig følsomhed over for kolde temperaturer, eller dem med cryoglobulinæmi, cold agglutinin sygdom og paroxysmal cold hæmoglobinuri (PCH).

Cryoskin vs Coolsculpting: Hvad skal du vælge?

Fordi både Cryoskin CryoSlimming og Coolsculpting er lige effektive, er den primære forskel mellem de to pris, effektivitet og metode. CryoSlimming, CryoToning og Cryoskin ansigtsbehandlinger er langt kortere procedurer end CoolSculpting (20-30 minutter vs. en til tre timer), men de kræver tre til fem sessioner for de bedste resultater.

CoolSculpting, derimod, kræver nogle gange kun én behandling. Men med det følger måske den vigtigste forskel mellem de to behandlinger: prisen. Prisen for en CoolSculpting behandling afhænger af en række faktorer, herunder størrelsen af behandlingsområdet, størrelsen af applikatoren og det ønskede resultat, og prisen varierer typisk fra 2.000 til 4.000 dollars. Cryoskin er betydeligt billigere, med priser, der typisk ligger på 289 dollars pr. session, 799 dollars for tre sessioner, og 1.250 dollars for fem sessioner.

Derfor er Cryoskin det absolut bedre valg, når man ser på prisen.