Registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed |Se vores Certifikat

Cryoterapi er en effektiv fedtfrysning, der er blevet en populær behandling for flere og flere danskere – og med god grund.

Behandlingen har nemlig mange gavnlige virkninger for kroppen som fx :

 • øget forbrændingsevne
 • øget blodcirkulation
 • øget kollagenproduktion med spændstigere hud og meget andet

Samtidig er det en kort og effektiv behandling, som er nem at finde tid til i en travl hverdag.

Hos La Concordia tilbyder vi dig professionel behandling i trygge rammer. Det er afgørende for os, at der er videnskabeligt belæg for vores behandlinger og fremgangsmåder. Af den grund har vi investeret i en JUKA Cryosauna, som er en af de få medicinsk godkendte Cryosauna i Danmark.

Samtlige af vores klinikker er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed og Lægemiddelstyrelsen, så du altid er garanteret en behandling efter de højeste standarder. Derudover har vi det dygtigste sygeplejersker/sundhedspersonale ved hånden, der sørger for, at du får en tryg oplevelse med Cryoterapi.

Vi har klinikker i både København, Odense og Silkeborg. Ring allerede i dag og bestil tid til din Cryobehandling. Du kan nyde den alene eller tage din bedste veninde eller din mor med dig under armen, så I kan få en fælles oplevelse ud af det. Når I er to eller flere afsted sammen, kan I slutte oplevelsen af med en brunch eller en lækker frokost inde i byen.

Fedtfrysning med Cryoterapi – Alternativ til Cooltech fedtfrysning

Cryoterapi er blot én metode til fedtfrysning, der bruges i skønhedsklinikker verden over. Med Cryoterapi får du en helkropsbehandling inde i en speciel Cryosauna. I saunaen bliver din krop udsat for temperaturer helt ned til -140 grader i en periode på 3 min.

Selvom det vil føles koldt, vil det ikke være den samme kulde, du føler, hvis du vinterbader og hopper i bølgen blå. I Cryoterapi bruges der nemlig en blød, tør kulde. Du vil derfor opleve at få en frisk fornemmelse og et tilskud af energi.

Når din krop bliver udsat for så markant en kulde, sker der hurtigt en reaktion. Først og fremmest vil din krop gå i alarmberedskab, og alt blodet i kroppen vil blive sendt til kroppens indre organer for at sikre deres overlevelse.

Dit blod bliver derfor renset for toksiner og affaldsstoffer. Man kan sammenligne det med en meget effektiv detox-kur. Selvom det lyder farligt, er det en ganske ufarlig behandling helt uden nogen former for bivirkninger.

Cryobehandling er en alternativ behandling til CoolTech fedtfrysning, der også har vundet popularitet. Under en CoolTech behandling er det dog ikke hele kroppen, der bliver udsat for kulde, men blot enkelte områder.

Fedtvævet suges ind med et vakuum og fryses ned til -8 grader, hvorefter kroppen naturligt udskiller de frosne fedtceller. Behandlingen er længerevarende og kan vare op til 1 time pr. område. Selvom effekter af CoolTech fedtfrysning er gode, er det en behandling, der kræver tid og planlægning. Cryoterapi er derfor en langt mere effektiv behandling, hvor du samtidig slipper for nogen bivirkninger efterfølgende.

De største forskelle mellem Cryoterapi og CoolTech fedtfrysning:

Her får du et overskueligt overblik over de mest betydelige forskelle med de to typer af fedtfrysning, der netop er blevet gennemgået:

 • Områdebestemt behandling – CoolTech fedtfrysning benytter sig af kryolipolyse, som er et kontrolleret kølingssystem sammenlignet med en Cryosauna, hvor behandlingen foregår inde i en kabine.
 • Tid – en CoolTech fedtfrysning tager op til 1 time pr. område for at sikre et godt resultat, mens du med Cryoterapi kan få en behandling af hele kroppen på blot 3 min. Der er derfor masser af tid at spare, hvis du har en travl hverdag men stadig ønsker en fedtfrysning.
 • Bivirkninger – selvom behandlingen i sig selv ikke er smertefuld, vil du efter en behandling med CoolTech fedtfrysning kunne opleve bivirkninger i form af rødme og blå mærker på de behandlede områder. Med Cryoterapi slipper du helt for nogen former for bivirkninger.

Frys fedtet væk med Cryosauna

Er du træt af dine overflødige kilo, og ville du ønske, at du kunne slippe af med fedtet på mave, arme og lår?

Der findes ingen nemme løsninger til et varigt vægttab, men Cryosauna kan være et vigtigt skridt på vejen. Med Cryosauna får du nemlig en kuldebehandling på hele kroppen, der ud over at give dig en effektiv fedtfrysning også øger forbrændingen og gør det nemmere at smide kiloene fremover.

Cryosauna bliver kaldt for fedtreducering uden kirurgi. Er du ikke glad ved tanken om at skulle en tur under kniven for at opnå dine drømmeresultater, er Cryosauna et rigtigt godt alternativ. Under behandlingen vil din krop blive udsat for temperaturer helt ned til -140 grader, hvilket helt automatisk vil påvirke dine fedtceller i huden.

Fedtcellerne vil få et kuldechok, og kroppen vil derfor omdanne dem, hvorefter de i løbet af 15-20 dage vil blive naturligt udskilt. Under behandlingen vil du forbrænde mellem 400-800 kcal, hvilket svarer til en meget intens træning.

Ud over fedtfrysning har Cryosauna også en gavnlig effekt på kroppens forbrændingsevne – og det er virkelig noget, der batter, hvis du vil mærke endnu større resultater efter din træning og undgå vægtudsving i form af yoyo-effekten. Du kan derfor se Cryoterapi som et supplerende middel og vigtigt værktøj til et effektivt vægttab, der dog ikke fuldt ud kan erstatte en sund kost og træning.

Fedtfrysning før og efter med Cryoterapi

Nedenfor kan du se eksempler på før og efter billeder fra kunder med appelsinhud, hvor de har modtaget en eller flere behandlinger i vores Cryosauna.

Sådan foregår Cryoterapi

For mange kan fedtfrysning udadtil virke som noget, der er farligt for kroppen. Det er dog langtfra tilfældet. Cryoterapi er en ganske ufarlig behandling, som mange gennemgår hver eneste dag. Hos La Concordia har vi et dygtigt sundhedspersonale til at give dig en tryg og professionel behandling hver eneste gang.

Men hvordan foregår behandlingen egentlig i praksis? Inden du får bestilt din første tid til Cryoterapi, vil du få tilbudt en vejledning omkring vores cryo, så du kan blive klædt på til din behandling og finde ud af, om det er noget for dig.

På selve dagen for behandlingen er det vigtigt, at du møder ind i god tid – gerne 15 min. før. I løbet af dette kvarter skal du udfylde en helbredsegenerklæring og får desuden mulighed for at få besvaret spørgsmål om behandlingen fra vores dygtige sundhedspersonale, der står klar til at tage hånd om dig fra det sekund, du træder ind ad døren.

Selve behandlingen foregår inde i vores kabine og varer blot 3 min. Du vælger selv, om du ønsker at gennemføre fedtfrysningen iført bikini eller undertøj. Når behandlingen er slut, kan du komme ud og tage en varm morgenkåbe på eller dække kroppen med et håndklæde.

I starten skal der helst gå 1-2 dage mellem hver behandling, hvis du ønsker at opnå den bedst mulige effekt. En tommelfingerregel lyder, at du bør kunne se en effekt efter 3-4 behandlinger med Cryoterapi.

Husk på, at det ikke er alle, der kan tåle en fedtfrysning med Cryoterapi. Døjer du med hjerteproblemer, blodsygdomme eller for højt blodtryk, (som IKKE er reguleret), eller pacemaker, anbefales det ikke, at du gennemfører behandlingen. Det gælder også gravide og ammende kvinder.

Cryosauna mindsker appelsinhud (Cellulite)

Ud over fedtfrysning har Cryoterapi mange andre gavnlige effekter. En af dem er, at behandlingen er med til at mindske appelsinhud.

Appelsinhud skyldes fedtdepoter i underhuden, der kan ses som små buler i huden, der udseendemæssigt kan minde lidt om overfladen på en appelsin. Typisk opstår de i lår og hofter men kan faktisk også findes på armene eller andre steder på kroppen. Både mænd og kvinder kan få appelsinhud, men det er dog primært kvinder, der døjer med det. Faktisk er det op imod 80-90 % af alle kvinder, der med alderen vil blive ramt af appelsinhud. Plagen rammer både slanke og overvægtige kvinder. Dog ses det tydeligere hos overvægtige. Appelsinhud er ikke farligt for kroppen, men af kosmetiske årsager vælger mange kvinder at ty til forskellige midler for at slippe af med plagen.

Med Cryoterapi kan du få et effektivt redskab til at reducere din appelsinhud. Under chokterapien i kulden vil fedtcellerne i kroppen nemlig blive reduceret og med tiden blive udskilt af kroppen. Derudover er Cryoterapi med til at øge kollagenproduktionen i kroppen, hvilket giver en naturligt opstrammet hud. Alt sammen nøgleord til flotte og lækre ben uden appelsinhud, som er klar til at hoppe direkte i et par shorts eller en bikini.

Ud over Cryoterapi er det kombinationen af motion (især cykling, svømning og trappetræning) samt kost og effektiv hudpleje, der er den bedste garant for at forebygge og slippe af med appelsinhud i fremtiden. Du kan derfor se Cryobehandling som et supplement til de gode vaner i hverdagen.

Andre symptomer, Cryoterapi kan afhjælpe

Cryoterapi har rigtig mange gavnlige effekter for kroppen – det gælder dels kosmetisk, men også sundhedsmæssigt. Fælles for dem alle, er, at de er videnskabeligt dokumenteret, hvilket du kan læse meget mere om på vores hjemmeside.

 • Hjælper på muskel- og ledsmerter – lider du af gigt eller andre inflammationssygdomme i kroppen, som giver dig kroniske smerter, kan du prøve Cryoterapi som en behandlingsmulighed. Det er nemlig bevist, at Cryoterapi er med til at reducere smerter i både muskler og led, så du kan få mere livsglæde i hverdagen. For nogle kan det endda betyde en reduktion af det daglige medicinforbrug, hvilket på sigt kan give dig færre bivirkninger.
 • Forbedrer blodcirkulationen – er du typen, der altid går med varme uldsokker og et tæppe omkring dig? Så kan det meget vel skyldes, at du har en dårlig blodcirkulation. Med behandling i Cryosauna får din krop en effektiv chokterapi, der sætter gang i blodcirkulationen. En god og sund blodcirkulation er bl.a. væsentlig for at kunne sende ilt og næringsstoffer hele vejen rundt i kroppen. Du vil derfor få glæde af mere energi, en god fordøjelse og ikke mindst at kunne holde på varmen selv på de kolde regnvejrsdage.
 • Giver både krop og sind et energiboost – selvom kuldechok og velvære for manges vedkommende vil lyde som to diametrale modsætninger, hører det faktisk sammen under Cryoterapi. Under behandlingen vil kulden nemlig øge blodcirkulationen i kroppen, og blodet vil blive renset for affaldsstoffer. Du vil derfor kunne mærke en fornyet energi efter behandlingen, som kan give dig mere overskud og glæde i hverdagen.
 • Giver en spændstigere hud – som det allerede er blevet nævnt, bliver Cryoterapi brugt som behandling mod appelsinhud. Det skyldes, at chokterapien øger kroppens kollagenproduktion. Kollagen er et protein i kroppen, der er en vigtig byggesten i huden. Det er kollagen, der holder huden smidig og elastisk. Derfor kan Cryoterapi give dig en spændstigere og udadtil sundere hud, der vil føles mange år yngre.
 • Forbedring af atletisk ydeevne – mange sportsudøvere bruger Cryoterapi til at forbedre kroppens ydeevne og derved præstere endnu bedre. Kuldeterapien er nemlig med til at reducere din opfattelse af smerte, mindsker lokale hævelser og forbedrer kroppens fysiske ydeevne. Alt dette tilsammen giver dig de bedste forudsætninger for at opnå dine mål inden for sportens verden og slå nye rekorder på din vej.
 • Behandling af sportsskader – Cryoterapi kan bruges som en effektiv behandling af sportsskader som fx overbelastningsskader, da det ud over at reducere smerten også har en god muskelopbyggende effekt.
 • Angst og depression – rigtig mange danskere lider af psykiske lidelser som angst og depression. Er du en af dem, kan du prøve Cryoterapi som et redskab til at mindske symptomerne på de to lidelser. Ved at reducere symptomerne kan du få mere overskud til at komme ovenpå igen. For nogle kan det endda være et rigtig fint alternativ til psykofarmaka, der kan have mange bivirkninger.

Effekterne af Cryoterapi er mange, og det er derfor ikke så underligt, at flere danskere tyer til denne behandlingsmetode. Når du udforsker dine muligheder for behandling med Cryoterapi, vær da opmærksom på, om Cryosaunaen er medicinsk certificeret, og at der foreligger dokumenteret effekt for valgte Cryosauna . Nogle klinikker tilbyder Cryoterapi uden dette.

Det betyder, at de fx kan tilbyde behandling uden noget videnskabeligt grundlag bag. En god tommelfingerregel lyder, at nedkølingen skal foregå ved temperaturer på ned mellem -110 og -140 grader, før der kan opnås nogle af de gavnlige effekter, som er remset op i denne artikel. Vær derfor på vagt over for behandlere, der lover effekter ved lavere temperaturer.

Læs mere om vores behandlinger ved at klikke ind lige her, hvor vi kan garantere dig en professionel behandling.