Registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed |Se vores Certifikat

Døjer du med appelsinhud, og leder du med lys og lygte efter en effektiv behandling, så du ikke længere behøver at bekymre dig, når bikinisæsonen nærmer sig? Så bør du overveje Cryoterapi som en mulig løsning.

Cryoterapi er en behandling, der har vundet frem inden for de seneste år. Navnet kommer af de græske ord ”kryo” og ”terapi”, der lagt sammen betyder ”kold kur”. Kulde er nemlig den vigtigste del af behandlingen i Cryosauna. Under behandlingen bliver din krop udsat for en temperatur helt ned til -140 grader i 3 min.

Den lave temperatur vil få alle kroppens alarmklokker til at ringe, og alt blodet vil blive kanaliseret over til kroppens indre organer som en helt naturlig overlevelsesreaktion. Dit blod vil derfor blive renset for toksiner og affaldsstoffer med et hav af gavnlige effekter til følge. Cryoterapi øger bl.a. din blodcirkulation og fedtforbrænding, lindrer muskel- og ledsmerter og er altså også et effektivt redskab til at slippe af med den genstridige appelsinhud.

Hvordan ser appelsinhud ud

Appelsinhud ses som store buler i hudoverfladen. Specielt når huden presses sammen, ses de tydeligt, og lidt smerte kan opstå grundet presset mod nervespidserne.

Det er depoter af fedt og affaldsstoffer i bindevævet, som ligger i små hulrum i bindevævet. Små buler, som til sidst ses på overfladen, når de ikke behandles.

Mange tror, at denne hudtilstand kun rammer overvægtige, men dette er ikke korrekt. Selv slanke piger og få mænd angribes.

Der er forskellige årsager til at man kan få appelsinhud, og nogle af vores kunder mærker og ser stærk effekt på appelsinhud, mens andre oplever ikke de store ændringer efter Cryo-behandlingerne.

Du kan selv lave tørbørstning og kolde bade dagligt for at øge blodcirkulationen og derved effekten af cryo-behandlingerne.

Få appelsinhud væk med Cryosauna

Appelsinhud kan ramme både mænd og kvinder. Dog anslås det, at op imod 80-90% af alle kvinder bliver ramt af det, og det er derfor en tilstand, der primært rammer det kvindelige køn. Store hormonelle forandringer i kroppen som graviditet er bl.a. ét af årsagerne til, at flere kvinder rammes af appelsinhud.

Når du får appelsinhud, vil huden føles bulet og ujævn, hvilket minder om overfladen på en appelsin – deraf navnet. Huden ændrer karakter med alderen, fordi bindevævet bliver stivere, og derfor bliver de små fedtdepoter i underhuden mere synlige i hudens overflade. Appelsinhud opstår oftest på lår, hofter og baller men kan også findes andre steder på kroppen.

Forskning har vist, at man er genetisk disponeret for at få appelsinhud. Har din mor eller mormor haft appelsinhud, kan du derfor være temmelig sikker på, at du også vil arve denne hudforandring.

Der findes heldigvis meget, du selv kan gøre for at forebygge og bekæmpe appelsinhud. Har du allerede fået appelsinhud, kan Cryoterapi i en cryosauna vise sig som et effektivt middel til at komme af med plagen. Men hvordan virker det i praksis? Cryoterapi er med til at bekæmpe appelsinhud på to måder:

  • Reducerer fedtdepoter – under behandlingen vil kroppen blive udsat for et stort kuldechok. Chokket er med til at reducere dine fedtceller, så de bliver naturligt udskilt af kroppen efter 15-20 dage efter behandlingen. Det er netop fedtcellerne, der er de store syndere for de synlige hudforandringer på kroppen.
  • Øger kollagenproduktionen – udover at reducere antallet af fedtceller er behandlingen også med til at øge kroppens naturlige kollagenproduktion. Kollagen er et protein i kroppen, der er et af hudens helt store byggesten. Det er kollagen, der sørger for at holde huden elastisk og smidig. Derfor vil kollagenproduktionen gøre huden i dine baller, lår og hofter mere smidig og spændstig.

Husk på, at selvom effekterne af Cryoterapi kan være gavnlige, så er det blot et supplement til motion (især cykling, svømning og trappetræning), sund kost og hudpleje, der bl.a. indebærer en jævnlig peeling af de berørte områder. De tre ting er nemlig guld værd, når du skal forebygge appelsinhud i fremtiden – og du kan med fordel begynde allerede i dag.

Appelsinhud før og efter

Nedenfor kan du eksempler på før og efter billeder fra Laconcordia’s kunder med appelsinhud, hvor de har modtaget en eller flere behandlinger i vores Cryosauna .

Sådan foregår Cryobehandling

Inden du bestiller tid til din Cryobehandling, vil du ofte få tilbudt muligheden for at få vejledning, så du kan blive afklaret om, hvorvidt det er det rigtige for dig. Vær opmærksom på, at det ikke er alle, der kan tåle denne type kuldebehandling. Terapien anbefales derfor ikke til personer med hjerteproblemer, blodsygdomme, højt blodtryk eller under graviditet og amning.

Selve behandlingen foregår inde i en kabine og er nitrogenbaseret. Det betyder, at der arbejdes med tør kulde, så du vil ikke mærke kulden i samme grad, som hvis du hopper i havet om vinteren. Kulden vil derimod føles forfriskende og give dig et nyt skud af energi. Under behandlingen vælger du selv, om du vil være iført bikini eller undertøj. Efter 3 min. kommer du ud af kabinen og kan tage en varm morgenkåbe eller et håndklæde over dig.

Under en Cryobehandling boostes indholdet af kollagen væsentligt. Kollagen er et protein, som findes i led, brusk og hud. I huden sørger Kollagen for fasthed og glat overflade – se den som et mørtelmassen. Grundet de bedre arbejdsbetingelser huden får, via bedre byggesten ved Cryo-behandlinger, ser ofte en tydelig effekt på ar og strækmærker.

Huden bliver smukkere i overfladen, føles og synes mere fast og hos nogen af vores kunder mindskes appelsinhud.

 

En enkelt behandling vil i sig selv ikke give dig en mærkbar reduktion af din appelsinhud. Det anbefales derfor, at du får 3-4 behandlinger, før du vil kunne se et resultat af din Cryoterapi. For at få den bedst mulige effekt er det vigtigt, at du gentager behandlingerne med blot 1-2 dages mellemrum.

Det kan godt betale sig at bruge tid på at finde et godt tilbud på Cryoterapi. Flere klinikker tilbyder nemlig pakkeløsninger, hvor du kan få flere behandlinger til en nedsat pris. Der kan derfor være mange penge at spare og gode effekter at opnå, hvis du giver dig tid til at undersøge dine muligheder.

Andre ting, Cryoterapi kan afhjælpe ud over appelsinhud

Fjernelse af appelsinhud er dog langtfra det eneste, Cryoterapi kan hjælpe dig med. Faktisk har Cryoterapi en lang række gavnlige effekter både for sundheden og skønheden – og der ligger et videnskabeligt grundlag bag dem alle.

  • Lindring af muskel- og ledsmerter – Cryoterapi har vist sig at have en smertereducerende effekt på både muskel- og ledsmerter. Derfor kan terapien være en stort hjælp til personer, der lider af inflammationssygdomme som gigt eller fibromyalgi. Med en effektiv smertelindring kan du få mere overskud og livsglæde i hverdagen. På lang sigt vil du måske endda kunne trappe ned på din medicin og reducere dine bivirkninger.
  • Forbedring af sportspræstationer – flere sportsudøvere bruger Cryoterapi som et middel til at forbedre deres fysiske kunnen. Behandlingen er nemlig med til at reducere opfattelsen af smerte, mindsker lokal hævelse og forøger kroppens fysiske ydeevne. Uanset om du træner i fritiden eller er en eliteudøver, kan kuldeterapien være et skridt på vejen mod nye rekorder og store sportsresultater.
  • Behandling af sportsskader – en behandling i Cryosauna har en både smertelindrende og muskelopbyggende effekt, og derfor bruger flere sportsudøvere denne behandling som et effektivt alternativ til at slippe af med sportsskader for hurtigst muligt at komme i topform igen.
  • Øget blodcirkulation – fryser du ofte på dine tæer og fingre, og oplever du træthed og mangel på energi i hverdagen? Så kan det meget vel skyldes, at du har en dårlig blodcirkulation. Med Cryoterapi bliver kroppens blodcirkulation forøget. Det betyder, at både ilt og vigtige næringsstoffer igen kan cirkulere rundt i alle kroppens afkroge. Du vil derfor opleve mere energi og overskud i hverdagen samtidig med, at du ikke i samme grad vil være kuldskær.
  • Øget fedtforbrænding – under en enkelt Cryobehandling forbrænder kroppen faktisk mellem 400-800 kcal. Dét er i sig selv imponerende, når man tænker over, at behandlingen kun varer 3 min. Men udover at give dig en hurtig forbrænding nu og her så er kuldeterapien også med til at øge din fedtforbrænding over tid. Mange bruger derfor Cryoterapi som et supplement til et effektivt vægttab, hvor sund kost og masser af motion stadig er nødvendige for at opnå et godt resultat. Men med gentagende behandlinger kan du få lettere ved at smide de overflødige kilo og samtidig undgå vægtudsving i form af yoyo-effekten.
  • Øget kollagenproduktion – kollagen er et protein, der er et af kroppens vigtige byggesten. Den findes bl.a. i huden og tjener en stor funktion i at holde den smidig og spændstig. Efter flere behandlinger med Cryoterapi kan du få glæde af en opstrammet og spændstigere hud, der vil se både yngre og sundere ud. Det kan bl.a. forebygge rynker og appelsinhud.
  • Mindsker symptomer på angst og depression – desværre rammes rigtig mange danskere af angst og depression, der kan være en stor hæmsko i hverdagen. Det er videnskabeligt bevist, at Cryosauna reducerer symptomer på både angst og depression med 50%. For rigtig mange danskere kan det derfor fungere som et fint alternativ til psykofarmaka, der ellers har mange bivirkninger. Ved at lindre nogle af symptomerne kan du få frigivet energi og psykisk overskud til at finde din vej ovenpå igen.

I dag foretager mange klinikker over hele landet behandlinger med Cryoterapi. Inden du bestiller tid til en behandling, er det dog vigtigt, at du er ekstra opmærksom på, hvad virksomheden skriver på sin hjemmeside. Flere klinikker bruger nemlig snyd og svindel. Et godt råd lyder derfor, at du skal være opmærksom på den temperatur, de tilbyder deres Cryobehandlinger i. Ifølge videnskaben skal temperaturen nemlig ligge nede på mellem -110 og -160 grader før at du kan få glæde af nogle af de gavnlige effekter, som er beskrevet i denne artikel.

Cryoterapi kan nydes som en behandling alene eller sammen med andre. For nogle kan det føles grænseoverskridende at prøve Cryoterapi. Derfor kan det være en god idé at dele oplevelsen sammen med en god veninde, en søster eller andre familiemedlemmer. På den måde kan I måske endda få en hyggelig dag ud af det, som kan afsluttes med en lækker brunch eller frokost inde i byen.

Find din næste behandler allerede i dag og bestil tid til en Cryobehandling, så du også kan få glæde af de mange gavnlige effekter af kuldebehandlingen. Hos La Concordia tilbyder vi dig professionel behandling i trygge rammer.