Registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed |Se vores Certifikat

Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål & svar på Cryosauna

Hvad er Cryosauna?

Cryobehandling er en avanceret form for kuldebehandling, der tvinger blodet ind mod kernen af kroppen. Affaldsstoffer og toksiner filtreres fra, før blodet strømmer tilbage til muskler og hud. I denne proces forbrændes kalorier og fremmer kollagenproduktionen, når kroppen igen varmes op.

Hvem kan få hjælp af Cryosauna?

Alle. For elitesportsudøvere er Cryosauna en stor gevinst, da hurtig restitution er altafgørende for præstationsevnen. Men mange andre har også stor glæde af denne form for kuldeterapi.

Mange gigtramte bruger f.eks. Cryobehandling, fordi den virker anti-inflammatorisk. Men behandlingen bliver i dag benyttet meget bredt af mennesker med mange forskellige behov. Det gælder professionelle atleter, fitness-entusiaster og folk med kroniske smertesygdomme som f.eks. leddegigt.

Må man gerne få Cryobehandling, hvis man ammer?

Ja, du må gerne få Cryobehandling, når du ammer.

Hvor ofte skal man have behandling for at få den mest optimale virkning?

1 til 2 gange om ugen

Vi anbefaler, uanset dit ærinde, at du giver dig selv en start med 2 behandlinger inden for samme uge for at opnå det bedste resultat. Så er du i gang og kan fornemme, se og måske endda måle resultater. Alt afhængig af, om dit mål er smertelindring, generelt velvære eller reduktion af appelsinhud.

Gør Cryosauna ondt?

Nej. Cryobehandling gør ikke ondt. I behandlingen anvender vi den bedste JUKA CRYOSAUNA på markedet. Den har været anerkendt siden 1998, og anvendes også af kendte verdensstjerner og atleter verden over.

Frostbid?

Frostbid kan forekomme i meget sjældne tilfælde. Et frostbid giver INGEN varig skade, fordi det kun er overfladelaget af huden, der er ramt. Men der kan komme lidt svie og kløe, lidt som et brandsår.

Har du yderlige spørgsmål? Ring til klinikken Tlf. 61 222297, så vil vores sygeplejere stå til rådighed

Hvorfor opstår Frostbid? Det skyldes, at de små blodkar trækker sig sammen for til sidst at lukke for blodforsyningen , så der bliver dannet iskrystaller i cellerne

Frostbid (Kan jeg forsætte med min Cryobehandling?)

Ja, det kan du godt. Du skal bare sørge for, at der, hvor dit frostbid sidder, er dækket til under behandling

Behandling af et frostbid

Painfree lidocain 11 % er en af de stærkeste og mest effektive bedøvelsescremer, der findes på markedet, som tager kløe og svie.

Må jeg få behandling, hvis jeg har menstruation?

Ja

Må jeg få behandlinger, hvis jeg har brystimplantater, skruer, stomipose, kunstige hofter eller knæ?

Ja

Må man få behandling, hvis man er blevet opereret?

Ja, det må man gerne. Behandlingen med JUKA Cryosauna kan med fordel benyttes, når man netop har gennemgået en operation, idet man gennem behandlingen opnå lindring af smerter, hurtigere heling af kroppen og nedbringer hævelser.

Hvor gammel skal man være for at måtte få behandlingen?

Man skal være fyldt 15 år.

Vi har også børn, der har fået behandling. Det kræver en accept fra deres forældre.

Hvem må ikke få Cryobehandling?

Ikke egnede klienter:

  • Klienter der har fået konstateret graviditet, pacemaker, hjertesygdomme, svær diabetes 1. Epilepsi
Kemo og Cryo kan mildne senfølger og bivirkninger
Cryo behandler og helbreder på ingen måde din kræft, men behandlingen kan bidrage til hurtigere restitution og bedre rehabilitering efter operation.
 
Samt være en stor hjælp til at mildne de bivirkninger, du kan få, mens du er i aktivt forløb og de senfølger, som ofte opstår.
  • Lymfødem
  • Føleforstyrrelser
  • Hovedpine
  • Dårlig søvn
  • og for kvinder tidlig overgangsalder
  • Folk i kemo må gerne få behandling