Registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed |Se vores Certifikat

Har du hold i nakken eller ryg?

Så kan Cryoterapi hjælpe dig med mindske hold i nakke og ryg og hjælpe dig med at forebygge hold i nakke/ryg i fremtiden.

Hos La Concordia har vi rigtig gode erfaringer med cryobehandling mod hold i nakken og ryggen. Ofte oplever vores kunder markante forbedringer allerede ved første behandling, og nogle er helt symptomfri ved kun ganske få behandlinger.

Vi tilbyder både Full Body cryosauna-behandling, til dig, som døjer med hold i ryggen flere steder, og cryo lokalbehandling, som egner sig godt til dig, som har hold i nakken et specifikt sted.

Hold i nakken og hold i ryggen kan være meget invaliderende og nedsætte ens livskvalitet betydeligt. Nogle mennesker døjer med kronisk hold i ryggen eller nakken, mens andre bare har utrolig let ved at få det – selv ved den mindste forkerte bevægelse. Er du en af dem, så kan cryoterapi meget vel være løsningen.

Cryoterapi kan nemlig løsne op i dine muskler og led i nakken og ryggen og reducere smerterne ved hold i nakken og ryggen, så du igen kan bevæge dig frit og ikke længere føle dig hæmmet.

Book dit forløb allerede i dag på Laconcordia.dk eller kontakt os for at høre mere om, hvordan cryobehandling kan hjælpe dig med hold i nakken og hold i ryggen.

Sådan har Cryoterapi hjulpet vores kunder med at få en mere smertefri hverdag

Hvad skyldes hold i nakken?

Hold i nakken er en smertefuld og anspændt tilstand i nakken, som kan opstå af mange forskellige grunde. De mest typiske årsager til hold i nakken er:

 • En forkert bevægelse eller gentagende forkerte bevægelser
 • Overanstrengelse
 • Muskelspændinger
 • Dårlig holdning
 • Stress
 • Dårlig arbejdsstilling

Der kan dog også være andre årsager til, at man døjer med hold i nakken. Nogle mennesker døjer med hold i nakken uden nogensinde at vide hvorfor.

Symptomerne på hold i nakken er stivhed i nakken, smerte når man drejer hovedet til den ene eller den anden side (eller begge), svimmelhed, smerte som stråler ud i skuldre, arme eller ned i ryggen.

Hvis du ved, hvorfor du får hold i nakken, er det bedste du kan gøre, at behandle problemet. Det vil sige ændre din adfærd.

Får du fx hold i nakken grundet en dårlig arbejdsstilling, skal du først og fremmest fokusere på, at rette op på denne. Det samme gælder hvis du oplever hold i nakken pga. en dårlig sovestilling.

Hvis skaden allerede er sket, er der forskellige ting man kan gøre, for at lindre smerterne og reducere symptomerne. Smertestillende medicin, fysioterapi, træningsøvelser samt varmepuder er nogle af de typiske behandlingsmetoder.

Mange oplever dog, at disse metoder har begrænset effekt. Her kan cryoterapi i stedet være en god løsning. Mange oplever, at cryoterapi reducerer deres symptomer markant allerede ved ganske få behandlinger og at de har mindre tendens til at få hold i nakken igen.

Det kan du blandt andet læse ved at kigge på nogle af vores kundeudtalelser fra nogle af de kunder vi har hjulpet igennem de sidste par år.

Hvordan hjælper cryoterapi mod hold i nakken?

Nakke behandling med cryoterapi kan hjælpe med at lindre og afhjælpe akut hold i nakken, og kan samtidig være med til at forbygge, at du får hold i nakken igen.

 • Lindrer akutte smerter: Cryoterapi kan, allerede ved første behandling, reducere smerter og følelsen af ubehag ved hold i nakken. Cryoterapi kan derfor være en god løsning for dig, som søger en øjeblikkelig lettelse for nakkesmerterne.
 • Reducerer inflammation: Hold i nakken kan skyldes betændelse/inflammation i nakken. Dette kan cryoterapi være med til at afhjælpe, ved at begrænse blodgennemstrømningen til det betændte område i nakken og dermed mindske hævelsen.
 • Får musklerne til at slappe af: Cryoterapi kan være med til at berolige musklerne og dermed afhjælpe muskelspændinger, som forårsager hold i nakken. Dette er særligt nyttigt i de situationer hvor hold i nakken skyldes muskulære spændinger.
 • Fremmer heling: Cryoterapi kan bidrage til at fremme helingsprocessen i det behandlede område, ved at levere ilt og næringsstoffer til det område, hvor du oplever hold i nakken. Dette bidrager både til at symptomerne forsvinder hurtigere, samt til at reducere risikoen for, at der opstår hold i nakken igen.

Det er vigtigt at nævne, at det ikke er alle, som oplever markante forbedringer ved blot én behandling. Ofte kræver det et forløb at komme svært hold i nakken til livs. Vores erfaringer er dog, at vi i langt de fleste tilfælde vil være i stand til at afhjælpe dine symptomer på sigt.

Hvad skyldes hold i ryggen?

Hvis du oplever hold i din ryg, kan det skyldes flere forskellige ting – eller en kombination heraf. De typiske årsager til hold i ryggen er:

 • Overanstrengelse
 • Dårlig kropsholdning
 • Skader
 • Overvægt
 • Stress
 • Siddende/inaktiv livsstil

Der kan også være andre årsager til hold i ryggen, men ovennævnte er de mest typiske årsager. Ligesom det gælder ved hold i nakken, er det vigtigt at finde roden til, hvorfor man døjer med hold i ryggen og løse dét. Hold i ryggen kan nemlig være meget invaliderende og nedsætte ens livskvalitet betydeligt. Udover smerter og ubehag, kan hold i ryggen nemlig også begrænse ens bevægelse og mobilitet, som kan føre til yderligere problemer. Hvis man ofte døjer med hold i ryggen, er det derfor vigtigt at skride til handling med det samme.

Hos Klinik La Concordia har vi rigtig gode erfaringer med cryoterapi til behandling af hold i ryggen. Vi har mange kunder, som beretter om en betydelig smertereduktion og øget mobilitet. Cryoterapi kan derfor være et godt supplement til din øvrige behandling for hold i ryggen.

Hvordan hjælper cryoterapi med hold i ryggen?

Hvis du døjer med hold i din ryg, er cryoterapi en oplagt behandlingsform at afprøve. Vi har mange kunder, som har oplevet gode resultater med både vores full body og lokale cryobehandling mod hold i ryggen. Mange af disse kunder oplever, at deres smerter aftager og at de opnår mere bevægelighed i ryggen.

Måden, som cryoterapi afhjælper hold i ryggen, er meget lig den måde, som behandlingen afhjælper hold i nakken.

For det første giver cryoterapi en øjeblikkelig smertelindring, da kulden fra cryosaunaen dulmer smertesignalerne i kroppen. Derudover reducerer cryoterapi inflammation og mindsker hævelse, hvilket kan være en stor fordel, hvis dit hold i ryggen skyldes betændelse i fx musklerne.

Cryoterapi hjælper også din muskler med at slappe mere af, hvilket kan reducere spændinger i ryggen. Derudover kan cryoterapi bidrage til at fremme helingen af beskadiget eller irriteret væv i ryggen, som kan være med til at mindske risikoen for, at du igen udvikler hold i din ryg.

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange behandlinger der skal til, før man begynder at opleve en mærkbar forandring.

Nogle oplever en markant lindring allerede ved første behandling, men andre har brug for et længere forløb. Det afhænger bl.a. af årsagen til at du har hold i din ryg samt sværhedsgraden heraf.

Hvorfor vælge cryoterapi til behandling af hold i nakken og hold i ryggen?

Der er rigtig mange gode grunde til at vælge cryoterapi til at behandle hold i nakken og/eller hold i ryggen.

For det første har vi rigtig gode erfaringer med smertelindring af lige netop disse typer med cryoterapi. Du kan læse mere om dette på vores hjemmeside.

For det andet så er cryoterapi en naturlig behandlingsmetode, som er stort set bivirkningsfri. Med cryoterapi bruger vi kulde til at fremme heling og lindring af symptomer og altså ikke nogen former for medicin el.lign. Derfor er risikoen for bivirkninger også absolut minimal ved denne behandlingsform. Langt de fleste af vores kunder oplever ingen bivirkninger overhovedet.

Derudover er det selvfølgelig værd at nævne, at cryoterapi har mange sundhedsfremmende og gavnlige effekter, som du også får gavn af, selvom du primært bliver behandlet for hold i nakken eller hold i ryggen.

Cryoterapi bidrager også til en sundere og pænere hud, stresslindring, vægttab, forbedret blodcirkulation, bedre restitution og meget, meget mere. Dette er alt sammen noget, du også får gavn af, når vi behandler din nakke eller ryg.

Hos La Concordia er det ikke vores anbefaling du erstatter nuværende behandlingsformer eller evt. medicin til fordel for cryoterapi. Det er dog vores klare anbefaling, at du supplerer din eksisterende behandling med cryoterapi. Det er vores erfaring, at det er sådan du opnår de bedste og hurtigste resultater.

Cryoterapi har nemlig også den fordel, at selve behandlingen er meget kortvarig. En behandling varer kun ganske få minutter og du kan vende tilbage til dine daglige aktiviteter umiddelbart bagefter.

Cryobehandling i vores saunaer gør ikke ondt og du vil ingen ubehag føle under behandlingen overhovedet. Til gengæld er vi sikre på, at du vil forlade klinikken med en fantastisk dejlig og frisk fornemmelse i kroppen.

Når du kommer i en af vores klinikker til behandling af hold i nakken eller hold i din ryg, bliver du altid mødt af professionelt, sundhedsfagligt personale. Vi har flere års erfaring med cryoterapi og har nogle af de bedste cryosaunaer på markedet.

Vi er registreret i både Styrelsen for Patientsikkerhed og Lægemiddelstyrelsen. Det er din garanti for en tryg og sikker behandling. Vores cryosauna er desuden en af de få medicinsk registrerede saunaer i Danmark og kan derfor anvendes som hospitalsudstyr.

Book en tid allerede i dag direkte på vores hjemmeside eller kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan afhjælpe dine ryg- eller nakkeproblemer med cryoterapi. Vi glæder os til at se dig. På gensyn i København, Odense, Silkeborg, Vejle, Hillerød eller Slangerup.