Registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed |Se vores Certifikat

Har du ondt i muskler og led?

Så kan cryoterapi hjælpe dig med at få det bedre.

Hvis du har ondt i muskler og led, kan det enten være kortvarig ømhed grundet sygdom som influenza eller overbelastning efter træning, men det kan også være længerevarende ømhed som følge af ledsygdomme og i nogle tilfælde fx slidgigt.

Hvad enten det er kortvarig eller længerevarende smerter, du har, er det en god ide at få behandling for det.

Her kan cryoterapi hjælpe dig med at restituere hurtigere, hvis du har smerter grundet træning eller overbelastning, eller hvis du har haft smerter på daglig basis over længere tid.

Helt konkret kan cryoterapi hjælpe dig, hvis du har nedenstående symptomer eller smerter:

 • Reumatiske sygdomme
 • Betændelse i halshvirvelsøjlen
 • Smertefuld stivhed af skulder
 • Beskadigelse af knæskallen
 • Sene- og muskelskader
 • Bekæmpelse af kroniske og patologiske smerter
 • Neurologiske sygdomme, kramper
 • Psoriasisgigt
 • Fibromyalgi

Hvad er cryoterapi, og hvorfor kan det hjælpe dig mod dine smerter?

Inden for lægevidenskaben og sportens verden har det længe været kendt, at nedkøling af områder på kroppen, der er plaget af smerter og/eller inflammation, har en helende effekt.

Når huden køles ned, trækker blodkarrene sig sammen, og kulden medvirker til, at kroppens funktioner bliver sat i gang, så kroppen bedre kan hele.

Derfor kan cryoterapi hjælpe de klienter, der har ondt i led og muskler. Smerter og stivhed i led og muskler kan f.eks. skyldes gigt, men der kan også være andre grunde til, at du har ondt i muskler og led. Det kan være skader, overbelastning eller en forkert bevægelse.

En skade kan nemt opstå, hvis du er faldet, men du kan også sagtens døje med smerter og skavanker, der er medfødte, og som hæmmer dig i din dagligdag.

Uanset om dine smerter i muskler og led er forårsaget af gigt eller noget andet, er du velkommen hos os. Hos La Concordia har vi fokus på den enkelte klient, og vi gør altid vores bedste for, at vores klienter føler sig godt tilpas, og at de er tilfredse med deres kuldebehandling.

En cryosauna kan sammenlignes med en almindelig sauna. I stedet for at din krop bliver varmet op, og du sveder dårligdomme og sygdomme ud, bliver din krop kølet ned, og det får bl.a. din krop til at sætte forbrændingen op, øge blodcirkulationen og mindske inflammationstilstande.

I denne artikel kommer vi blandt andet nærmere ind på, hvilke årsager der kan være til led- og muskelsmerter, hvordan cryoterapi kan hjælpe dig, og at cryoterapi ikke blot er smertelindring.

Nedenfor er vist nogle af de kunder, vi har hjulpet med at mindske deres smerter.

 

Hør hvordan cryoterapi har hjulpet nedenstående kunder med at få mindre smerter i hverdagen

Forskellige årsager til ledsmerter og ømme muskler

En oplagt årsag til ledsmerter er gigt. Det er en sygdom, som rammer hver ottende dansker, og den påvirker nemlig kroppens led. Leddene er de punkter på kroppen, hvor du kan bevæge dig, og det vil f.eks. sige albuer, fingre, håndled, ankler, knæ, nakke og hofte. Disse steder er også ofte punkter på kroppen, som nogle af vores klienter døjer med angående smerte.

Hvis du har ledsmerter, kan det ikke blot være en af de mange gigtlidelser men også f.eks. ledbetændelse efter infektion, fibromyalgi og polymyalgia reumatika. Gigt rammer ofte leddene, og det gælder især slidgigt, da denne type gigt netop kommer, fordi de berørte dele af kroppen er blevet slidt. Ergo forekommer slidgigt oftere blandt de ældre klienter. Der kan dog også være yngre personer, der døjer med slidgigt, og alle kan døje med leddegigt og andre lidelser.

Hvis du gerne vil undgå at have ondt i led og muskler, kan du tage smertestillende medicin. Men for at komme smerter, der varer over flere dage til livs, er der ikke meget, du kan gøre. Hvis det skyldes en af de ca. 200 gigtlidelser, må du indstille dig på, at du ikke kan komme helt af med gigten. Men du kan holde lidelsen nede og dermed også smerterne i skak, så du kan holde ud at bevæge dig.

Andre årsager til smerter i muskler og led er slag, overbelastning og forskellige sygdomme. Er der tale om ømme og stive led, er det formentlig gigt af en art, men det kan også sagtens være noget andet. Har du ømme muskler, kan det være en lang række forskellige ting, heriblandt muskelgigt, sukkersyge, stofskiftesygdomme, diskusprolaps, psykiske lidelser og kræft.

Derfor anbefaler vi, at du rådfører dig med en læge, hvis du gerne vil have afklaring på, hvorfor du har ondt i muskler og/eller led. En lægefaglig person kan udrede din sygdom/lidelse, og i samråd med lægen kan du finde ud af, hvad du kan gøre mht. behandling.

Hvis du har meget ondt i dine led og muskler, vil du formentlig gerne have både hurtig udredning og hurtig behandling. Med en cryobehandling hos La Concordia kan vi hjælpe dig med sidstnævnte.

Sådan hjælper cryoterapi dig

Uanset om det er dine led eller muskler, du har ondt i, kan cryoterapi hjælpe dig.

Når først du har fået udredning på, hvad der er skyld i smerterne, kan du få behandling. Den rette behandling afhænger nemlig af, at den rigtige diagnose bliver stillet. Hos La Concordia kan vi ikke hjælpe dig med udredningen, men vi kan bl.a. hjælpe dig med at mindske smerterne.

At have ondt i led og muskler kan være ret hæmmende for ens dagligdag. Derfor vil vi gøre vores absolut bedste for, at du kan leve med dine smerter og eventuelle sygdomme. Hvis der blot er tale om et traume, er det et spørgsmål om tid, før smerterne går over, og kroppen har repareret skaden. Vores cryoterapibehandlinger kan hjælpe både elitesportsudøvere, hobbymotionister, personer med et skrøbeligt helbred og personer, der eksempelvis er plaget af gigt.

Andre fordele ved cryoterapi end smertelindring

På blot tre minutter får du kort sagt en omfattende behandling, der tjener flere forskellige formål. Hvis du døjer med muskelsmerter, kan du nemt opleve, at dine muskler slapper bedre af bagefter. Den effekt får du allerede efter den første behandling. Hvis du kigger på vores gode kundeudtalelser, kan du nemt se flere eksempler på klienter, som specifikt nævner, hvordan deres muskler er blevet mere afslappede, og hvordan deres muskelsmerter er blevet mindre.

Smerter i led og muskler er ikke det eneste, cryobehandlingerne hjælper på. Andre fordele er også, at du kan opnå vægttab, komme af med appelsinhud, afhjælpe/mindske smerter, bedre komme dig over f.eks. knæ-, hofte- og skulderskader, komme af med stress, få en blødere og strammere hud, få en bedre søvn og afhjælpe gener forårsaget af slid- og leddegigt samt mindske/forhindre udslæt.

På grund af kuldebehandlingens mange gode fordele, kan denne form for alternative behandling hjælpe dig i din hverdag. Når du kommer af med smerterne i muskler og/eller led, kan du bedre yde en god indsats på arbejde såvel som derhjemme. Hvis du ikke er plaget af smerter og kan holde ud af lave andet end at ligge i sengen eller sidde på sofaen, kan du også bedre holde dig sund og slank.

At cryoterapien har mange flere fordele, betyder, at du får mere overskud til at være noget for dig selv, dine venner og din familie. Jo bedre du har det, desto mere overskud har du også, og det fører til, at du bedre kan holde dig i gang, hvilket medvirker til at holde smerterne i skak.

Vi ønsker ikke, at nogen af vores klienter har ondt i deres muskler eller led. Derfor gør vi vores bedste for, at alle vores klienter er glade og tilfredse med resultatet. Vores personale er godt klædt på rent fagligt, og de har forstand på ikke blot at betjene cryosaunaerne men også at tage sig godt af alle de klienter, der kommer på vores klinikker.

Vi kan behandle alle over 15 år. Hvis dit barn gerne vil have cryoterapi hos os, kræver det blot tilladelse fra dig. Er du blevet opereret tidligere, er det ikke noget problem. Cryobehandling er skånsomt, og da det er en kabine, du træder ind i, er der ikke noget, du skal gøre, mens maskinen kører.

Kom af med smerter i muskler og led hos La Concordia

La Concordia har en række klinikker rundt omkring i landet, som benytter den nyeste teknologi inden for cryoterapi. Vores cryosaunaer er fra firmaet JUKA Cryosauna, der p.t. kun distribueres og forhandles af os her i Danmark.

Hvis du har ondt i dine led og muskler, kan et behandlingsforløb hos os gøre underværker.

Vores behandlinger har tre overordnede fokusområder, og det er:

 • Wellness og skønhed
 • Smerteterapi
 • Sport og fitness

Wellness og skønhed er fokuseret på huden. Cryoterapi har bl.a. følgende skønhedsrelaterede virkninger: øget kollagenproduktion, fastere/strammere/glattere hud, mindskning af rødme og roseacea.

Hvad angår smerteterapi har kuldebehandlingerne bl.a. følgende virkninger: reducerer træthed og smerte, frigiver adrenalin, giver mere energi samt giver en bedre søvn og et bedre humør.

Sport og fitness er rettet mod både elitesportsudøvere og hobbymotionister. Alle mennesker, der udøver sport, kan have god glæde af en hurtig, effektiv og skånsom restitution, hvilket cryobehandling medvirker til. Cryobehandling er både nyttigt før og efter træning samt efter skader.

Dermed kan du nemt slippe for at have ondt i dine muskler og led.

Kontakt os for at høre mere

Er du led og ked af at have ondt i dine muskler og/eller led. Så tøv ikke med at kontakte os. Vi har klinikker fordelt over Danmark, og du kan booke en tid til en eller flere klinikker. Du finder vores klinikker i følgende byer:

 • København
 • Odense
 • Silkeborg
 • Vejle
 • Hillerød
 • Slangerup

Det er muligt, at vi udvider med flere klinikker hen ad vejen, så hold øje med vores hjemmeside for at se, om der kommer nye klinikker til. Du kan også følge os på de sociale medier.

Er du nysgerrig på at høre mere om, hvad vores andre klienter synes, kan du se videoen om Malene. Du kan også kigge alle vores gode kundeudtalelser her på siden.