Registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed |Se vores Certifikat

Har du problemer med Psoriasis i hovedbunden, ansigtet, arme eller fødder så er der en god sandsynlighed for at Cryoterapi kan hjælpe dig med at mindske dit ubehag.

Cryoterapi hjælper med at mindske inflammation i kroppen og forstærker kroppens naturlige produktion af kollagen i huden.

Cryoterapi kan også forsinke kroppens celledeling, hvilket er en af årsagerne til problemerne med Psoriasis, og give dig en flottere hud.

Udover de synlige fysiske effekter i form af mindre Psoriasis, så har cryoterapi også en række helbredsmæssige effekter såsom:

  • Smertelindring – Cryoterapi kan mindske eventuelle smerter du har og øge muligheden for at tage mindre medicin
  • Mindskelse af symptomer på angst og depression – Cryoterapi kan mindske dine symptomer på angst og depression og hjælpe dig på vej til mere overskud samt energi i hverdagen
  • Bedre atletisk ydeevne – træner du på regelmæssig basis, vil cryoterapi også give dig mulighed for at mindske lokale hævelser og restituere din krop hurtigere end på normal vis.

Hos La Concordia har vi igennem årene udført mere end 60.000 behandlinger hvoraf størstedelen oplever en væsentlig forbedring og bedre dagligdag efter få behandlinger – du kan se alle vores kundeudtalelser her.

Sådan hjalp Cryoterapi Birgitte med at mindske hendes Psoriasis efter 35 år med diverse behandlinger

Hvad er cryoterapi?

Cryoterapi er en behandlingsmetode som involverer anvendelse af ekstremt kolde temperaturer helt ned til minus 140 grader – typisk i en såkaldt cryosauna. Hos La Concordia har vi en af de allerbedste cryosaunaer på markedet, som har eksisteret i mere end 20 år og anvendes i over 65 lande. Vores cryosauna er både effektiv og sikker og samlet i vores klinikker har vi lavet mere end 60.000 cryobehandlinger.

Selve behandlingen i en cryosauna foregår i 3 minutter, hvor du bliver udsat for minus 140 grader kun iført undertøj og et par sutsko – selvom det lyder koldt, så er det ikke lige så koldt som det lyder.

Det er ganske sikkert at gå ind i en cryosauna og der findes kun ganske få tilfælde, hvor det frarådes og som du også vil blive adviseret om af vores kompetente personale i din lokale klinik.

Effekten af en cryosauna kan relateres til et isbad eller vinterbad, hvor cryosauna tager kortere tid og er mere effektiv grundet den højere kuldebehandling.

Har du nogle spørgsmål til metoden eller andet, så er du selvfølgelig velkommen til at ringe til os og spørge vores personale.

Psoriasisbehandling med cryoterapi – hvordan virker det?

Uanset om du har psoriasis på fødderne, psoriasis på arme eller psoriasis i hovedbunden eller psoriasis et andet sted på kroppen, kan cryoterapi være en stor hjælp. Der er flere måder, som cryoterapi lindrer psoriasis på som du kan læse nedenfor.

Reducerer inflammation

Cryoterapi er kendt for at have en stærk antiinflammatorisk effekt på kroppen, og da psoriasis i høj grad er en betændelsestilstand, bliver tilstanden reduceret ved hjælp af cryoterapi.

Den ekstreme kulde, som din hud udsættes for ved cryoterapi, medfører nemlig en indsnævring af blodkar, som giver en nedsat blodgennemstrømning i det pågældende område. Dette reducerer inflammation og hævelse og lindre dermed kløe og ubehag.

Bremser celledeling

Den ekstreme kuldepåvirkning, som du udsættes for under cryoterapi, bremser den hurtige celledeling, der er karakteristisk for psoriasis.

Ved at fryse de overaktive hudceller, kan cryoterapi hjælpe med at normalisere hudens livscyklus og mindske dannelsen af skæl. Samtidig kan cryoterapi også fjerne overfladiske skæl fra psoriasisramte områder på huden, så din hud bliver pænere og mere glat.

Booster kollagenproduktionen

Kuldepåvirkningen fra cryoterapien gør, at kroppen producerer mere kollagen i huden. Med en forøget produktion af kollagen, får du en hurtigere heling og mindre inflammation. Kollagen spiller nemlig en afgørende rolle i at opretholde hudens struktur, elasticitet og styrke.

Kollagen bidrager til dannelse af nyt væv og reparation af beskadiget hud og kan derfor fremme healingprocessen for psoriasisramte hudområder. Samtidig styrker kollagen hudens naturlige beskyttelsesbarriere, så psoriasisudbruddene bliver mindre voldsomme og synlige.

Alt i alt har cryoterapi vist sig at være en fremragende behandlingsmetode for mange af vores kunder, som lider af psoriasis.

Derfor skal du vælge cryoterapi til behandling af psoriasis

Der er flere fordele ved at vælge cryoterapi til behandling af psoriasis.

For det første tillader cryoterapi en målrettet og lokal behandling af det eller de specifikke områder, hvor du er plaget af psoriasis – det kan fx gøres ved at vælge vores Cryo Lokalbehandling.

Derudover er cryoterapi en fuldstændig sikker og bivirkningsfri behandlingsmetode. Du vil opleve minimalt ubehag mens behandlingen står på. Til gengæld vil du opleve en dejlig frisk fornemmelse i kroppen efter allerede første behandling.

Derudover har cryoterapi den fordel, at det er en utrolig hurtig behandlingsform. Selve behandlingen tager 3 minutter og efter 15 minutter kan du være ude af døren igen og du kan vende tilbage til dine daglige gøremål umiddelbart efter behandlingen.

Hos La Concordia er det ikke vores anbefaling, at du anvender cryoterapi som behandling mod psoriasis som erstatning for din øvrige behandling. Men cryoterapi kan være et rigtigt godt og effektfuldt supplement.

I kombination med andre behandlingsformer og evt. medicin, kan cryoterapi bidrage til at holde din psoriasis nede på et acceptabelt niveau og dermed forbedre din livskvalitet markant.

Cryoterapi kan behandle psoriasis alle steder på kroppen

Psoriasis kan ramme alle områder på kroppen, men særligt fødder, arme, albuer og knæ, hovedbund, ansigt og negle er nogle af de steder, som sygdommen oftest rammer.

Heldigvis kan cryoterapi anvendes mod psoriasis uanset hvor på kroppen, du er ramt. Hos La Concordia har vi nemlig både mulighed for at udføre Full Body Cryosauna og cryo lokalbehandling.

Psoriasis i hovedbunden

Hovedbundspsoriasis er en almindelig variant af psoriasis, hvor huden på hovedet og hårbunden rammes. Dette resulterer ofte i skællende hår, kløe og ubehag samt evt. hårtab.

Med Cryo lokalbehandling har vi mulighed for at behandle de berørte områder i hovedbunden, så inflammationen i hovedbunden mindskes. Det vil resultere i en lindring af kløe og smerte samt en bedre sårheling. Vi vil samtidig også løsne og fjerne skællende hud i hovedbunden.

Psoriasis på fødderne

Fødderne er et andet område, som ofte rammes af psoriasis. Psoriasis på fødderne kan være særligt ubehageligt, da fødderne hele tiden udsættes for tryk og friktion gennem vores daglige aktivitet.

Sved og varme samt løbende friktion fra sko, kan desuden være med til at forværre de i forvejen ubehagelige symptomer fra psoriasis. Derfor er psoriasis på fødderne et af de steder, som mange ønsker at behandle med cryoterapi.

Psoriasis på arme

Psoriasis på armene er et af de steder, hvor psoriasis kan være mest synlig. Mange der er hårdt ramt af psoriasis på arme, er derfor ofte meget påvirket af det psykisk.

Ved hjælp af en speciel enhed der bliver brugt i Cryo Lokalbehandling, kan vi påføre kulde på de berørte områder på armene, som reducerer synligheden af psoriasis samt mindsker hævelse og smerter.

Hos La Concordia kan vi behandle din psoriasis, uanset hvor på kroppen du er ramt, med vores cryo lokalbehandling. Hvis du er ramt af psoriasis flere steder på kroppen, vil det dog oftest være en fordel at anvende vores Full Body Cryosauna, som behandler hele kroppen på én gang.

Cryoterapi mod psoriasis er en sikker behandlingsform

Cryoterapi er en sikker behandlingsform, når den udføres korrekt af professionelt og veluddannet sundhedspersonale, som du altid finder hos La Concordia. 

Vi benytter en af markedets allerbedste cryosaunaer til vores cryoterapi og alt vores personale er grundigt oplært i at udføre behandlingerne korrekt.

Vi er desuden registreret i Lægemiddelstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed og vi er varemærkeregisteret af Kongeriget. Det er din garanti for en tryg og sikker behandling af høj kvalitet.

De ekstremt kolde temperaturer, som anvendes ved cryoterapi, sker under kontrollerede forhold. Temperaturerne er desuden nøje overvåget og reguleret af vores sundhedsfaglige personale, som har erfaring med og er uddannet til at håndtere vores udstyr sikkert og korrekt.

Behandlingerne varer desuden kun ganske kort tid, hvilket vil sige, at den samlede eksponering for kulden er minimal.

Selve behandlingen gør ikke ondt, da din hud ikke er i direkte kontakt med nitrogenen som anvendes. Du vil derfor ikke føle hverken smerte eller ubehag i de minutter, som behandlingen varer.

Du kan derfor trygt lade dig behandle på en af vores klinikker i København, Odense, Silkeborg, Vejle, Hillerød eller Slangerup.

Sådan booker du tid til psoriasisbehandling med cryoterapi

Det er nemt og hurtigt at booke tid til psoriasisbehandling med cryoterapi på en af vores mange klinikker i hele landet. Du kan nemlig bestille din tid direkte på vores hjemmeside, når det passer dig.

Det eneste du skal gøre er at vælge hvor du gerne vil behandles samt hvilken type behandling du ønsker. Herefter vælger du en dato og et tidspunkt og bekræfter bookingen. Nemt og enkelt!

Efterfølgende vil du modtage en bekræftelse samt påmindelser på mail og SMS. Har du spørgsmål eller brug for hjælp til booking, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.

Du kan også vælge at booke din tid ved at ringe direkte til den pågældende klinik, som du ønsker behandling hos.

Ved din første behandling gennemgår vi alt om cryobehandling med dig, samt planlægger det helt rette forløb for dig. Vi sammensætter og skræddersyer altid et behandlingsforløb ud fra lige præcis dine ønsker og behov.

Mange af vores kunder, som får behandling mod psoriasis, vælger et full body cryo månedskort, hvor du kan få 1 behandling dagligt for kun 6.500 kr.