Registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed |Se vores Certifikat

Med Cryoterapi kan aktivere dit brune fedt i din egen krop og booste din fedtforbrænding uden skulle bruge flere timer i et træningscenter.

Cryoterapi har ligesom vinterbadning, hvor kroppen bliver udsat for kulde, en sund effekt og kan ved hjælp af noradrenalin sætte i gang i en energiforbrændende proces samt øge kroppens forbrænding af kalorier.

Det er blandt dokumenteret at vinterbadere har større mulighed for at aktivere det brune fedt der er med til at forbrænde kroppens øvrige hvide fedtceller samt sænke kroppens kolesteroltal.

Hvis du måske allerede gyser ved tanken om at skulle vinterbade, så kan Cryoterapi være et nemt og effektivt alternativ til det. Cryoterapi tager mindre tid og du bliver kun udsat for kulde i 3 minutter ad gangen i vores Cryosauna. Og selve behandlingen tager samlet 15 minutter og kan sagtens gøres i en frokostpause.

Fordele ved Cryoterapi:

  • Øger din fedtforbrænding
  • Mindsker Cellulitis (Appelsinhud)
  • Hjælper på muskelrestition hvis du træner aktivt flere gange om ugen
  • Kan forebygge og afhjælpe inflammation i knæ, skulder, ryg og resten af kroppen
  • Hvis du har stress eller søvnbesvær, kan kuldeterapi også med fordel benyttes da flere af vores kunder har oplevet bedring efter behandlingsforløb

Læs mere her på websitet eller tag endelig kontakt til vores uddannet personale hos Laconcordia ved at ringe til os eller skrive til os via vores kontaktformular.

Kroppen indeholder 2 typer fedt – Brunt og hvidt fedt

I den menneskelige krop findes der to typer fedtvæv, hvidt fedt og brunt fedt.

Forskere interesserer sig for tiden meget for det brune fedtvæv, da det ser ud til at øge fedtforbrænding og reducere overvægt. Brunt fedt er en type væv, der bruges til at regulere temperaturen i kroppen.

Babyer har højere mængder af denne fede type for at kunne regulere deres kropstemperatur. Brunt fedt er en meget vigtig komponent hos dem, da de ikke kan producere varme via muskelrystelser, fordi kontakten mellem nervesystem og muskler endnu er under udvikling under det første leveår.

Mitokondrier i det brune fedt bruger de hvide fedtceller som energi og forbrænder dem, hvilket forbrænder kalorier og genererer varme. Brunt fedt er svært at producere, men undersøgelser har vist, at brunt fedt aktiveres i større mængder, når menneskekroppen udsættes for kulde.

Der er også visse madvarer/urter der siges at aktivere mere af det brune fedt som grøn te, blåbær, røde vindruer, rødvin (resveratrol), rød peberfrugt (capsaicin) og gurkemeje (curcumin).

Cryoterapi stimulerer produktionen af brunt fedt

Når kroppen udsættes for ekstrem kulde som i Kryoterapi stimuleres produktionen af brunt fedt. Når det brune fedt er aktiveret, vil det brænde hvidt fedt. Brune fedtceller brænder energi og holder kropstemperaturen reguleret.

Fra forsøg med mus ved vi, at aktivering af det brune fedt med kulde resulterer i vægttab. Man ved at selv i mennesker bliver fedtsyrer frigivet fra det hvide fedt, når vi fryser. De fedtsyrer bruger det brune fedt som brændsel til at opvarme kroppen. Jo mere aktivt brunt fedt, desto mere af det hvide fedt forbrænder vi.

Denne process i kroppen er især gavnligt for overvægtige, da den kortvarige ekstreme kulde frigiver det hvide fedt. Forskning bekræfter, at hvis det brune fedt aktiveres hos voksne mennesker, øger det deres stofskifte.

Atleter har isæt også et fortrin med at forbrænde fedt og regulere deres vægt, da Cryoterapi gør det lettere fir dem at forblive slanke, hvilket giver dem en konkurrencefordel.

Over tid vil den øgede mængde af aktivt brunt fedt på lang sigt spille en større rolle i kroppens stofskifte og resultere i en bedre appetitregulering og på den måde modvirke overvægt og fedme.

Sæt gang i det brune fedt og tab dig idag

Få aktiveret det brune fedt i din krop og sæt gang i energiforbrændingen med en Cryobehandling hos Laconcordia.

Book en tid via vores website eller ring til os, hvis du er interesseret i at høre mere om hvordan Cryoterapi ellers kan hjælpe dig.

Du er selvfølgelig også velkommen til at læse vores kundeanmeldelser her på sitet og læse mere om hvordan vi har hjulpet andre siden vores start for 4 årsiden, hvor vi samlet har stået for mere end 10.000 behandlinger.