Registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed |Se vores Certifikat

Har du smerter og inflammation i kroppen?

Cryobehandling i en cryosauna kan hjælpe dig med at mindske smerter og inflammation i muskler, knæ, fødder og andre steder på kroppen.

Vedvarende eller kronisk inflammation i kroppen kan forårsage smerte, træthed, feber, hævelse, funktionsnedsættelse og generelt ubehag.

Kronisk inflammation kan også øge risikoen for at blive ramt af mere alvorlige sygdomme på sigt. At reducere inflammation i kroppen kan derfor være en markant forbedring af ens livskvalitet.

Hos Klinik La Concordia tilbyder vi cryobehandling med markedets bedste cryosauna, som har en bevist anti-inflammatorisk effekt og som kan lindre rødme, hævelse og inflammation i både muskler og led. Cryobehandling er derfor særdeles velegnet til dig, som lider af gigt, migræne, dårlig søvn eller inflammation i kroppen som følge af træning.

Cryobehandlingen foregår i en cryosauna, hvor selve behandlingen tager 3 minutter hvor du bliver udsat for 140 grader kulde. Det lyder koldt, men det er det faktisk ikke og hele behandlingen er overstået efter samlet 15 minutter, hvorefter man kan fortsætte sin dagligdag og vende tilbage til arbejde eller andre gøremål.

Mange af vores kunder oplever en forbedret effekt allerede efter første behandling, men vores anbefaling er 2 behandlinger på ugebasis de første 2-3 uger.

Vores sygeplejerske vil give dig alt information om Cryo inden din første behandling og sørge for at skræddersy det rette forløb for dig. Derfor vil første behandling vare lidt længere end de næste, da det er vigtigt at du får lavet en individuel plan, der passer bedst til dig og din krop.

Har du nogen spørgsmål til dine symptomer eller behov for behandling, så er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os for at få rådgivning af vores personale.

Sådan har Cryoterapi hjulpet vores kunder med at mindske inflammationen i deres krop

Hvad er inflammation i kroppen?

Inflammation er kroppens naturlige reaktion på skader eller infektion i kroppen, hvor immunsystemet sender hvide blodlegemer og signalstoffer til det berørte område, for at bekæmpe skaden og fremme helingen.

Nogle mennesker lider dog af kronisk inflammation, hvor kroppens forsvarsmekanismer er unødigt aktive. Her oplever man i stedet en langvarig og vedvarende inflammatorisk respons, som ikke går over af sig selv, når skaden eller infektionen er ophørt.

Denne tilstand kan føre til en lang række negative symptomer, som kan påvirke en både fysisk og mentalt.

Kronisk inflammation kan være forårsaget af en usund livsstil som fx rygning og dårlig kost, men kan også skyldes stress, dårlig søvn eller hård fysisk træning. Derudover er der nogle, som lider af kronisk inflammation, uden egentlig at vide hvorfor.

Hvis man har inflammation i kroppen gennem en længere periode, kan det påvirke ens sundhed negativt. Kronisk inflammation øger fx risikoen for at udvikle hjertesygdomme, diabetes og visse kræftformer. Det er derfor vigtigt at behandle kronisk inflammation rettidigt for at minimere de langsigtede konsekvenser.

Her kan cryoterapi være en rigtig god behandlingsform, som et led i behandlingen mod inflammation i kroppen. Cryoterapi har nemlig en betændelseshæmmende og anti-inflammatorisk effekt på kroppen.

Hvordan hjælper cryobehandling mod inflammation?

Mange oplever, at cryobehandling har en positiv effekt på deres inflammation i kroppen. Det, som cryobehandling gør er, at den køler kroppen ned samt det berørte område ned, hvortil blodkarrene reagerer ved at trække sig sammen for at mindske varmetabet.

Dette fører til en midlertidig reduktion i blodgennemstrømningen til det berørte område. Dermed mindskes hævelsen og transporten af hvide blodlegemer til det berørte område reduceres. Som et resultat heraf kan inflammationen falde.

Personer, som lider af smerter som følge af inflammation i kroppen, fx personer som har gigt, kan derfor opleve en betydelig smertelindring ved cryobehandling, da kulden dulmer nerveenderne og reducerer smerteoplevelsen.

Medvidere kan cryoterapi reducere produktionen af cytokiner, som er signalstoffer der fungerer som ”meddelere” i kroppen, som koordinerer de inflammatoriske processer. Ved at reducere mængden af disse, kan man reducere mængden af inflammation i kroppen.

Det er vigtigt at nævne, at cryoterapi også har en lang række øvrige gavnlige og sundhedsfremmende effekter, som ligeledes kan være med til at reducere inflammation i kroppen.

Dette værende bl.a.:

 • Reducere hudproblemer fx appelsinhud, rynker eller Rosacea
 • Mindske væske i kroppen
 • Styrke immunforsvaret
 • Hurtigere regenerering af væv og hurtigere restitution
 • Reducere stress
 • Forbedre søvn
 • Lindre smerter, fx led- og muskelsmerter

Det er forskellige fra person til person, hvor mange behandlinger der skal til, før man oplever en forbedring af ens inflammation i kroppen. Nogle oplever allerede mærkbare forbedringer fra første behandling, mens andre har behov for flere behandlinger, før effekten træder ind. Dette varierer af typen af inflammation samt i hvor høj grad man er ramt.

Hos Klinik La Concordia tilbyder vi både cryosauna behandling til hele kroppen og lokalbehandling med cryobehandling. Vi kan således hjælpe dig uanset om du lider af øget inflammation i hele kroppen eller blot et enkelt eller flere steder på kroppen.

Cryobehandling mod inflammation i kroppen kan med fordel kombineres med andre behandlingsformer, for at opnå maksimal effekt. Det kan fx være en antiinflammatorisk kost, fysisk aktivitet, stresshåndtering og bedre søvn. Derudover kan fysioterapi være et godt supplement, hvis inflammationen skyldes en skade.

Hvem kan have gavn af inflammation-behandling?

Cryobehandling er en effektiv og skånsom behandlingsform, som er til gavn for rigtig mange mennesker. Særligt personer med inflammation i kroppen, har vist sig af have stor gavn af denne inflammation-behandling.

Nogle mennesker er mere tilbøjelige til at døje med inflammation i kroppen end andre. Det kan fx være:

 • Personer med autoimmune sygdomme: Mange autoimmune sygdomme giver en dysreguleret immunrespons, som kan føre til kronisk inflammation i kroppen. Disse personer kan have stor gavn af løbende cryobehandling.
 • Personer med kroniske sygdomme: Visse kroniske sygdomme, fx diabetes, hjertesygdomme og tarmsygdomme, kan give inflammation i kroppen. Her kan cryobehandling ligeledes have en lindrende effekt.
 • Overvægtige: Hvis du er overvægtig, producerer du ofte flere inflammatoriske cytokiner, som kan føre til inflammation i kroppen. Her kan cryobehandling være med til at reducere produktionen af disse. Cryobehandling bidrager desuden også til vægttab, ved bl.a. at øge stofskiftet.
 • Sportsfolk og atleter: Mange sportsfolk og atleter, som træner på højt plan, døjer med inflammation i kroppen, da kroppen hele tiden udsættes for stress og bliver fysisk presset. Derfor vælger rigtig mange løbende at blive behandlet i vores cryosauna. Behandlingen bidrager desuden også til øget restitution og lindring af smerter i muskler.

Cryobehandling kan dog hjælpe alle, uanset hvad din inflammation i kroppen skyldes. Døjer du med inflammation i kroppen, og er i tvivl om hvorvidt cryobehandling kunne være en løsning for dig, så tøv ikke med at kontakte os.

Hvad siger vores kunder om cryobehandling mod inflammation i kroppen?

Hos La Concordia har vi haft hundredvis af tilfredse kunder, som har fået fantastiske resultater af vores behandlinger.

Vi har hjulpet vores kunder med alt fra smertelindring og hudproblemer til vægttab, migræne, eksem og meget, meget mere. Rigtig mange af vores kunder beretter om forbedret livskvalitet, øget præstation og restitution samt markant forbedring af deres huds udseende efter behandling hos os.

Rigtig mange af vores kunder har heldigvis lyst til at dele ud af deres erfaringer og oplevelser, som du kan læse om og se videoer af på vores hjemmeside.

Vi er stolte af at kunne dele nogle af de inspirerende historier fra vores mange tilfredse kunder, der har oplevet markante resultater med cryobehandling hos os. Den erfaring, du kan læse om på vores hjemmeside, er blot et glimt af de mange positive erfaringer, vi har haft æren af at være en del af.

Vil du også opleve en helt ny dimension af velvære, så besøg en af vores klinikker, hvor vi tilbyder topmoderne og professionel cryobehandling – skræddersyet til lige præcis dig og dit behov.

Hvis du vil vide mere om vores inflammation-behandlinger eller har spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Du kan også besøge vores FAQ, hvor du finder svar på nogle af de mest stillede spørgsmål vedrørende cryoterapi.

Book en tid til behandling allerede i dag – vi har klinikker i både København, Odense, Silkeborg, Hillerød, Vejle og Slangerup. Vores søde personale er klar til at tage imod dig og vil gøre alt for, at du føler dig tryg gennem hele forløbet og får en behandling, som vil gøre underværker. Vi glæder os til at møde dig!

Sikker og effektfuld cryobehandling hos La Concordia

Hos Klinik La Concordia benytter vi os af en af de allerbedste cryosaunaer på markedet, som har eksisteret i mere end 20 år og i dag benyttes i mere end 65 lande verden over. Vores udstyr er desuden Medical Device Certificeret og kan således anvendes som hospitalsudstyr. Det er din garanti som kunde for en professionel inflammation-behandling i topkvalitet.

Vi er registreret i Styrelsen for Patientsikkerhed og Lægemiddelstyrelsen, og alt vores personale er grundigt uddannet og oplært i brugen af vores udstyr, og har flere års erfaring med cryobehandling. Alle vores behandlinger udføres af kvalificerede fagfolk. Du er derfor i fuldstændig trygge og kompetente hænder, når du bliver behandlet hos os.

Mange er nervøse for, at cryobehandling gør ondt, men der er ingen smerte eller ubehag ved behandlingen hos os. Du er på intet tidspunkt i direkte kontakt med nitrogen. Til gengæld vil du føle dig mere frisk, glad og opkvikket efter behandlingen grundet den øgede frigivelse af endorfiner, som behandlingen giver.

En af fordelene ved cryoterapi er, at det er en effektiv behandlingsform, som kun tager ganske kort tid. Der er desuden ingen ”nedetid” efter behandlingen, hvilket vil sige, at du kan fortsætte din dag og dine daglige aktiviteter umiddelbart efter behandlingen.

En anden fordel ved cryobehandling er, at det er en ikke-invasiv behandling. Dvs. at behandlingen ikke indebærer kirurgiske indgreb eller indsprøjtninger eller andre invasive metoder. Det betyder, at der ved cryobehandling er absolut minimal risiko for bivirkninger, idet din krop ikke udsættes direkte for kuldebehandlingen.

Hvis du lider af inflammation i kroppen, kan du derfor sikkert og trygt lade dig behandle hos os. Alle kan dog som udgangspunkt få gavn af cryobehandling. Det er kun ganske få, vi fraråder behandling.

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan få behandling, er du altid meget velkommen til at kontakte vores sundhedsfaglige personale. Vi sidder klar ved tasterne og ved telefonen til at rådgive dig om din egnethed til behandling og kan give dig passende anbefalinger til behandlingstype.